Predstavljamo – novi HYUNDAI TUCSON

Large cf9592f3 0dc7 4547 934f 29a17163990d
Povratak na novosti

Nasljednik popularnog modela ix35 uskoro stiže i u Hrvatsku - objavljene cijene!

Prvi Hyundai Tucson javnosti je predstavljen pije nešto više od 10 godina i bio je to prvi model korejske kompanije u kompaktnoj SUV-klasi. Kako je nešto ranije već bio ponuđen veći SUV pod imenom Santa Fe - inženjeri su iskoristili platformu većeg modela i prilagodili ju manjim dimenzijama čime se Tucson odlično uklopio u urbano okruženje. Kao globalni model prodavao se diljem svijeta u jednakom obliku i pod istim imenom u periodu od 2005. - 2010.

Druga generacija Tucsona predstavljena je 2010. i pod tim imenom se nastavila prodavati gotovo svugdje, osim u Europi gdje je model dobio oznaku "ix35". Sa potpuno novim izgledom, sportskim linijama i posve novim štedljivim motorima - Hyundai ix35 odmah je osvojio publiku i kritiku, pa je zbog enormne potražnje i prebukiranih kapaciteta svih tvornica bilo potrebno čekanje na isporuku i po 6 mjeseci. Uz glavnu tvornicu u češkoj koja nije imala dostatne kapacitete, čak je neko vrijeme dio proizvodnje bio preusmjeren u slovačke pogone KIA-e kako bi se isporučila sva naručena vozila i skratili rokovi.

Uspješnu priču tako nastavlja potpuno nova treća generacija, a ovaj Tucson u cijelosti je nov automobil. Vidljivo je to već na prvi pogled, gdje poveznica sa prethodnicima nema. Hyundai je lani okrenuo novu stranicu svog dizajna nazvavši ga "Fluidic Sculpture 2.0", a nizu noviteta predstavljenih sa takvim dizajnerskim oblicima pridružuje se i novi Tucson.

Ipak, postoje brojni detalji koji jasno pokazuju da se radi o mladom članu Obitelji Hyundai i opet je uzor bio veliki brat Santa Fe. Sličnost postoji i ona je namjerna, jer posljednja generacija Santa Fe-a nametnula se kao jedan od vodećih modela u klasi premium-SUV modela osobito na zahtjevnom američkom tržištu.

Novi Hyundai Tucson može se pohvaliti provjerenom pogonskom grupom koju je testirao i usavršio prethodnik - ix35. U ponudi će se naći svi poznati agregati koji su temeljito dorađeni na području smanjenja potrošnje i zagađenja okoliša. Svi sada zadovoljavaju nove ekološke norme EURO-6 i opremljeni su ISG sustavom za automatsko gašenje prilikom zaustavljanja (osim 2.0 CRDi). 

Kako su do sada najpopularniji motori bili benzinski 1.6 GDi (132 KS), te dieselski 1.7 CRDi (116 KS) - upravo za njih je proizvođač pripremio najviše izbornih opcija opreme. U narednom periodu očekuje se dolazak novog benzinskog motora 1.6 Turbo GDi (177 KS) koji se već nudi u sportskoj verziji modela i30.

Ljubiteljima prave terenske vožnje ponuđene su verzije 4WD sa aktivnim pogonom na sve kotače koji se može dobiti uz diesel motor 2.0 CRDi u izvedbi sa 136 KS ili 185 KS, a uz oba je dostupan i automatski mjenjač sa 6-stupnjeva.

Novi Hyundai Tucson donosi i malo rasta u dimenzijama, a iako se radi o svega 5-6 cm povećanja dužine karoserije - unutrašnjost je od toga osjetno profitirala. Putnicima na zadnjem sjedištu tako je bitno ugodnije, jer su dobili više mjesta za koljena i dodana je mogućnost podešavanja nagiba naslona u nekoliko pozicija. 

Finija izrada i bolji materijali, kao i poboljšana zvučna izolacija susreću se već u osnovno opremljenom modelu, dok brojni sigurnosni dodaci čine poduži popis serijske opreme (ESC + VSM sustavi za aktivnu kontrolu stabilnosti, DBC pomoć pri spuštanju na nizbrdici, HAC pomoć pri kretanju na uzbrdici). Novost je i sustav upozorenja protiv prevrtanja vozila, koji je vrlo koristan u vožnji izvan ceste gdje vozaču signalizira ukoliko nagib podloge postane preopasan za nastavak vožnje. Veliki doprinos u zaštiti pješaka predstavlja i "aktivni poklopac motora" koji u se u slučaju naleta na čovjeka automatski podiže kako bi smanjio ozljede i jačinu udarca vozila.

Premijerni dolazak na hrvatsko tržište najavljen je krajem ljeta uz vrlo povoljne početne cijene - benzinski 1.6 GDi kreće od 159.990 kn, a verzija diesel 1.7 CRDi može se dobiti od 169.990 kn.

Upit za Cjenik ili više informacija pošaljite na prodaja@kotromanovic.hr ili tel. 031/ 298 044