Predstavljamo top model - HYUNDAI KONA N

Large 1fc3621b 3ab1 46fa bb05 42f61f6c3217
Povratak na novosti

Super sportaš sa 280 KS!

Dugogodišnje iskustvo koje je Hyundai stekao u prestižnom WRC natjecanju prvi put je pretočeno na cestovni automobil izradom modela Hyundai i30 N. Iza oznake „N“ krije se slavna njemačka staza „Nürburgring“, u čijoj neposrednoj blizini se smjestio razvojni centar Hyundai N sportskog odjela. Odabir nije slučajan, jer svi sretnici koji su imali priliku odvoziti koji krug na Nürburgringu jako dobro znaju kakav je to okrutan test za svaki automobil.

Hyundai i30 N stvoren i kalibriran upravo na Nürburgringu brzo je stekao visoku reputaciju među poznavateljima kompaktnih sportskih automobila i pozicionirao se uz bok sa najboljima u klasi.

Ista ideja sa jednako dobrim receptom poslužila u stvaranju mlađeg brata – modela Hyundai i20 N koji je trenutno jedan od najpristupačnijih automobila sa ozbiljnim sportskim pedigreom.

„Hyundai N-family“ proširena je još jednim članom, pa je tako svestrana Kona uz već poznate benzinske motore sa 120 KS i 200 KS ponuđena i kao Kona N (280 KS). Iako je Kona N zadržala karakterističnu SUV povišenost od ceste – odličnim balansiranjem ovjesa postignuta je krutost, bez ljuljanja karoserije što garantira vrhunsku zabavu na razini ostalih modela iz N-serije.

Domaćim kupcima Hyundai Kona N ponuđena je u top opremi „Performance“ koja sadrži apsolutno sve opcije koje se mogu naručiti za ovaj model, a uključuje i automatski mjenjač 8-DCT.

Fantastična profilirana sjedala izrađena su u kombinaciji brušene i glatke eko kože imaju funkciju grijanja i hlađenja, sva svijetla koriste LED tehnologiju, a uz adaptivni tempomat i head-up-display, te aktivnu podršku sigurnosnih sustava – vozač se može prepustiti čistom uživanju.

Da je Kona N punokrvni sportaš pokazuju i podaci sa štoperice, od 0-100 km/h stiže za samo 5,5 sek – američkih četvrt milje (402 metra) savladava za 13,6 sek uz izlaznu brzinu 168 km/h – a špica je na 240 km/h. Za vrhunski dodir sa cestom brinu se gume Pirelli P Zero u dimenziji 235/45 R19.

Poseban izgled kojim se Kona N izdvaja od standardnih izvedbi ističe aerodinamički paket naglašen velikim krovnim spojlerom i difuzorima, a upotpunjuje ga dvostruki ispušni sustav sa pravim (a ne virtualnim) zvukom.

Jedan od rijetkih primjeraka koji su uspjeli stići u Hrvatsku može se razgledati u prodajnom salonu AC Kotromanović.