Osvježeni izgled za Hyundai i10

Large f6770ae9 1c6f 497f 9148 a487fbeec831
Povratak na novosti

Lagano zatezanje bora i još bogatija oprema

Aktualna treća generacija modela Hyundai i10 prisutna je na tržištu od početka 2020. godine, a među poznavateljima automobila slovi kao jedan od najboljih primjeraka u klasi. Primjetno kvalitetna izvedba sa odličnom zvučnom izolacijom i uvjerljive performanse, kao i potpuna sigurnosna oprema na razini skupljih modela – pokazatelj su da Hyundai nije štedio niti pri kreiranju ovog vozila. Rijetko koji konkurent u istoj kategoriji složen je na nivou kojeg drži Hyundai i10.

Nakon tri godine karijere uobičajeno je vrijeme za lagano osvježenje. Izuzetno dobri prodajni rezultati pokazuju da Hyundai i10 još uspješno odolijeva suparnicima, pa su promjene u izgledu napravljene vrlo decentno. Dizajneri su dobili zadatak za blago uljepšavanje nekih svjetlosnih elemenata, novi je izgled kotača… a paleta boja upotpunjena je sa dvije nove nijanse Meta Blue (svijetlo plava) i Lucid Lime (svijetlo zelena).

Dimenzije vozila nisu mijenjanje i dužinom od 3,67 m zadržana je iznimna prostranost kabine, a solidno velik ostao je i prtljažnik sa zapreminom 252 lit. Hyundai i10 nudi vrlo ugodan ambijent i za duža putovanja, a zadnje sjedalo nije rezervirano samo za djecu – obzirom da se udobno mogu smjestiti i osobe više od 180 cm. Za dobru stabilnost zaslužna je širina od 1,67 m.

U motornoj ponudi apsolutni favorit je super-štedljivi benzinac 1.0 MPi sa 67 KS kojeg je do sada izabralo gotovo 90% kupaca, a reputaciju vrlo izdržljivog i pouzdanog stekao je tokom desetogodišnje karijere (predstavljen je 2013.). Za dinamičnije performanse brine se benzinac 1.2 DPi sa 84 KS, a top-ponuda je 1.0 Turbo-GDi sa 100 KS i dostupan je samo uz sportsku izvedbu „N-Line“.

Još prije 3 godine kada je tek predstavljen Hyundai i10 postavio je visoke standarde opremanja, do tada ne viđene u klasi malih automobila. Serijski paket donosi Tempomat, Bluetooth, 6 zračnih jastuka, klima uređaj, daljinsko zaključavanje + protuprovalni alarm… kao i sve moderne sigurnosne sustave koje nude skuplji automobili: HAC pomoć pri kretanju na kosini, FCA automatsko kočenje, LKA zadržavanje u voznoj traci, ISL čitanje prometnih znakova, HBA upravljanje dugim svjetlima i automatsko paljenje glavnih svjetala. Po centimetrima mali, ali opremljen kao veliki!

Hyundai i10 za novu modelsku godinu (MY-2023) osim vizualnih izmjena donosi i još bogatiju opremu, a već početni paket „Comfort“ uključuje sadržajan multimedijski audio-uređaj sa dodirnim zaslonom 8.0 inča + DAB tuner, te virtualni kokpit sa digiralnim instrumentima. U ponudi više neće biti jednostavnije izvedbe „Select“ i „Trend“.

Narudžbe su moguće od ožujka 2023.