Osvaja prostorom - novi Hyundai i30 Wagon

Large 5cac580a d9bf 4548 8b0d 3b141bb67ae5
Povratak na novosti

Od sredine srpnja Hyundai je proširio ponudu modela i30 uvođenjem nove karavanske izvedbe!

Premda je novi i30 Wagon preuzeo bitna obilježja izgleda predstavljenog na standardnom modelu - dizajneri su odlučili da produžena obiteljska inačica dobije više stila i izraženiju osobnost. Pa je tako kreacija predstavljena na ovogodišnjem ženevskom salonu izazvala vrlo pozivne dojmove posjetitelja i novinara.

U odnosu na prethodnu generaciju gdje je karavanska verzija bila izgledom vrlo slična i tek malo produžena u odnosu na klasičan model - novi i30 Wagon nudi čak 24 cm više u duljinu i mjeri ukupno 4,58 m. Uz takav iskorak najviše je profitirao prtljažnik koji sada nudi impresivnih 602 l zapremine, a posebnost je i dvostruko dno u kojem je smješten rezervni kotač, te čak 7 prilagodljivih i vrlo iskoristivih pretinaca. Vlasnici koji vole na putovanje krenuti pripremljeni za sve izazove biti će jako zadovoljni mogućnostima skladištenja prtljage i opreme.

Veće su dimenzije pomogle i dizajnerima koji su oblikovali izuzetno atraktivnu bočnu liniju naglašenu gornjim lukom prozora, pa je automobil poprimio polu-coupeovsku siluetu i prilično se razlikuje od većine izravnih konkurenata u klasi. Dojam ekskluzivnosti pojačavaju kromirani rubovi oko prozora i aluminijski krovni nosači dostupni od srednje razine opreme.

Unutrašnjost je složena u potpunosti identično kao u standardnom modelu, a nudi jednak prostor i iste mogućnosti opremanja razvrstane kroz pakete opreme COMFORT / STYLE / PREMIUM. Ponuda pogonskih agregata također je podudarna, a kreće sa benzinskom opcijom 1.4 CVVT (100 KS). 

Proizvođač je uvažio sve sugestije vlasnika prethodnih generacija, pa je tako osnovna specifikacija opreme puno više od "osnovne". Paket opreme "Comfort" koji je pozicioniran kao prvi u cjeniku sada serijski nudi bogat i sadržajan popis korisnih uređaja. Uz potpunu sigurnosnu konfiguraciju koju čini 6 zračnih jastuka i ESP elektronska kontrola stabilnosti, standardno dolaze i sustavi AEB (prepoznavanje prepreka i autonomno kočenje), LKAS (upozorenje kod slučajnog izlaska iz vozne trake), FCWS (upozorenje za slučaj opasnosti od naleta na vozilo ispred), DAW (upozorenje vozača na umor), HAC (pomoć pri kretanju na uzbrdici), te prednja svijetla za maglu, automatsko paljenje kratkih svjetala u sumrak i dodatno osvjetljene ceste pri skretanju, kao i sustav za automatsko upravljanje dugim svijetlima.

Dio serijske opreme je Bluetooth sustav telefoniranja, Tempomat za održavanje stalne brzine, kvalitetan Audio sustav sa USB priključkom i bezbroj sitnica koje vožnju čine ugodnijom. Karavanska izvedba i30 Wagon skuplja je oko 7% u odnosu na standardni model što je razumna razlika u skladu sa dodanim mogućnostima koje nudi.