Hyundai i20 - temeljito osvježen izgled MY-2019

Large 4162c5ca e61b 496a b04f fba801e7bbe7
Povratak na novosti

Za modelsku godinu 2019. pripremljen je novi izgled uz veći izbor opreme i boja!

Iako je po mnogima posljednja generacija modela Hyundai i20 vizualno još uvijek vrlo privlačan automobil, ipak nakon tri godine uspješne karijere dizajneri su odlučili unijeti dodatnu svježinu i uz neke nove detalje obnoviti ovaj proizvod. Uvjerljivo najuočljivije su promjene na zadnjem dijelu vozila gdje uz novi izgled svjetlosnih elemenata, novi branik sa zaštitnim gumiranim umetkom, te potpuno nova vrata prtljažnika koja sada nose i registracijsku pločicu - Hyundai i20 ostavlja dojam totalno novog modela.

No bočna silueta nije mijenjana gdje je zadržan originalni izgled zadnjeg nosača krova (takozvani: C-Stup) koji oduvijek dolazi ukrašen panelom u lak-crnoj boji. Za prednji dio vozila namijenjen je novi branik sa proširenim usisnikom zraka, a uz reducirane dimenzije svijetala za maglu uvedeni su i otvori za bolje usmjeravanje zraka koji hladi prednje kočnice. Uz ove estetske korekcije ponuđena je i mogućnost narudžbe dvobojne karoserije (Bi-Tone) gdje gornja polovica vozila dolazi u lak-crnoj izvedbi - što u ovoj klasi nude tek rijetki proizvođači.

U sigurnosnom smislu Hyundai i20 prati standarde koje su zacrtali veći modeli u obitelji - pa nudi gotovo jednak nivo sigurnosne opreme kao i ekskluzivniji Tucson. Već najosnovnija specifikacija uključuje 6 zračnih jastuka, ESP kontrolu stabilnosti, HAC pomoć pri kretanju na uzbrdici i disk-kočnice na svim kotačima.

Tek nekoliko sitnih promjena dotaknule su unutrašnost koja je do sada redovito dobivala samo pohvale za kvalitetu materijala i ukupan dojam. I dalje je na instumentnoj ploči prisutna mekana plastika ugodna na dodir koja jamči bezbroj kilometara i temperaturnih promjena bez neugodnih "cvrčaka". A sada su ponuđene tri verzije kvalitetnog audio sustava gdje je uz klasični uređaj moguće dobiti i čitljiviji zaslon od 5.0 inča, kao i dodirni zaslon u boji od 7.0 inča na kojeg je moguće nadograditi Navigacijski uređaj i funkcije Parkirne kamere.

Uz dosadašnja dva redovna paketa opreme ("Comfort" i "Premium") uvedene su i nove izvedbe - "Trend" kao ulazni nivo, te "Style" prilagođen kupcima koji žele atraktivniji izgled po pristupačnoj cijeni.

Motornu ponudu otvara dobro poznati benzinac 1.2 16V Dual-CVVT snage 85 KS koji je do sada bio najčešći izbor kupaca. Omogućuje ugodnu vožnju i razumne performanse uz garantirano nisku potrošnju koja je redovito ispod 6,0 litara, a usklađen je sa novim ekološkim standardima EURO6. Dinamičnijim kupcima namijenjen je novi benzinac 1.0 Turbo-GDi sa 100 KS koji je već dvije godine prisutan i u modelu Hyundai i20 Active, a potegne do 190 km/h i lovi stotku za 10,8 sek. Vrlina su mu elastičnost i odlična međuubrzanja, za što je zaslužan uvjerljiv okretni moment od 171 Nm.

U domaćim prodajnim salonima može se naći od siječnja 2019.