Hyundai i Kona osvajaju domaće ceste

Large fb134063 b3f2 479e b626 f5af69bb0c81
Povratak na novosti

U prvih 6 mjeseci tekuće godine - hrvatskim kupcima isporučeno je čak 550 primjeraka hit modela Kona!

Da je Hyundai još jednom pogodio dobitnu kombinaciju na najbolji način upravo pokazuje model Kona koji je od lansmana krajem 2017. postao vrlo prisutan na domaćim prometnicama. Prošlu 2018. godinu obilježlili su iznimno dugi rokovi isporuke radi prebukiranosti Tvornice, no unatoč tome domaći je Uvoznik uspio poslovnu godinu zaključiti sa respektablinih 505 isporučenih vozila koje su odabrali domaći kupci. Rezultat koji je ostvaren bio je iznad očekivanog, a Kona se pozicionirala u ulogu najprodavanijeg Hyundai modela.

Dizajnerski odmak od već viđenih rješenja i samouvjeren stil kojim Kona zrači u svakom detalju prihvatili su razni profili kupaca, pa je čest izbor i mladih generacija koji kupuju svoj prvi automobil, kao i kupaca koji su odlučili uz ovakav poklon proslaviti odlazak u mirovinu. Mada mnogi pokušavaju Konu pozicionirati kao tek jednog od predstavnika klase malih SUV-a - zapravo je vrlo jedinstven primjerak u svojoj kategoriji. Za razliku od većine izravnih suparnika - Hyundai Kona posjeduje vrlo modularnu šasiju i čvrsto podvozje konstruirano za tri vrste pogonskih agregata (benzinski / dieselski / full-elektro), a tu je i vrlo sposoban 4x4 pogon kao opcija kojeg gotovo ni jedan od konkurenata uopće nema u ponudi. Osim toga, izvedbe snage (benzin 120 KS ili 177 KS - diesel 115 KS ili 136 KS - elektro 136 KS ili 204 KS) dovoljno pokazuju kakvim temperamentom Kona raspolaže.

Kona i u drugoj tržišnoj godini obara rekorde, pa je periodu od 01.01. - 30.06.2019. hrvatskim kupcima isporučeno čak 550 primjeraka, čime je za samo 6 mjeseci premašena cjelokupna prodaja iz 2018. Sretna je okolnost što Uvoznik raspolaže dovoljnim količinama na lageru, pa su dugi rokovi čekanja stvar prošlosti.

Pozitivna priča prati i AC Kotromanović koji je nakon uspješne prve polovine godine zabilježio još jedan rekord - najbolji mjesec po prodaji srpanj 2019. - sa ukupno 30 isporučenih vozila u Osijeku. Kona je uvjerljivi lider sa 10 primjeraka, a prati ju i20 = 7 kom, i30 = 4 kom, i10 = 4 kom, Tucson = 4 kom, kao i jedan primjerak premium modela Santa Fe. Ukupna brojka novih Hyundai vozila koji su od početka godine isporučeni u Osijeku tako se popela na 108 kom.

Zahvaljujemo svim Kupcima koji su potvrda ovih rezultata!