Hyundai Bayon u redizajn verziji (MY-2025)

Large 2a893c73 b5a5 426e b718 cd42265fd628
Povratak na novosti

Temeljito dorađen i vrhunski opremljen!

Tokom protekle 3 godine Hyundai Bayon stekao je priličnu popularnost među zaljubljenicima u male crossovere - obzirom da nudi odlične prostorne mogućnosti upakirane u kompaktne dimenzije vozila. Sa dužinom od 4,18 m odlično se snalazi u gradskim gužvama, a umjerena širina od 1,77 m znatno olakšava parkiranje u (pre)uskim garažama.

Pravo iznenađenje koje i dalje oduševljava je izdašan prostor u prtljažniku sa volumenom od čak 411 litara, a tom osobinom nadjačava mnoge automobile iz više klase. Uz tu vrlinu crossover Hyundai Bayon vrlo je kvalitetan kandidat i za duga obiteljska putovanja pri čemu se za udobnost putnika brinu izuzetno ugodna i bogato profilirana sjedala, koja se rijetko sreću u ovoj kategoriji vozila.

Vrlo upadljiv dizajn sa izraženo klinastim zadnjim dijelom vozila odmah po predstavljanju bio je predmet mnogih polemika - a kako je "ljepota uvijek u oku promatrača" nekima se izgled nije svidio, ali mnogima je. Jedno je sigurno - izgleda skroz originalno i totalno drukčije, a cilj je postignut i Bayon je vrlo prepoznatljiv na cesti. Za razliku od većine malih crossovera - Hyundai Bayon ponudio je ugodno povišenu karoseriju koja je 17 cm udaljena od podloge, ali bez ne potrebnog pretjerivanja u visini krova. Ukupna visina vozila zadržana je na 150 cm što iznosi u prosjeku 10 cm manje od sličnih vozila u klasi, čime je postignuta znatno bolja aerodinamika koja izravno utječe na potrošnju goriva i ekološke vrijednosti. Osim te karakteristike znatno bolja je i stabilnost vozila zbog nižeg težišta, a gotovo u potpunosti je eliminirana osjetljivost na bočni vjetar koja je prilično izražena kod povišenih automobila.

Inovativan klinasti oblik karoserije i optimalne dimenzije omogućuju Bayonu iznimnu štedljivost, što su potvrdili mnogi vlasnici kojima je potrošnja goriva u prosjeku 5,0 lit / 100 km. U paleti motora su dva provjerena agregata - manje temperamentnim vozačima ponuđen je fantastično tih 1.2 DPi sa sustavom dvostrukog ubrizgavanja goriva i 4-cilindra koji razvija snagu 79 KS. Za vozače koji preferiraju dinamičnije performanse idealan je moderan 3-cilindarski 1.0 Turbo-GDi sa 100 KS koji uz okretni moment od 175 Nm odlično reagira na niskim okretajima i razvija maksimalnu brzinu iznad 180 km/h.

Uz verziju sa 79 KS isporučuje se ručni mjenjač sa 5-stupnjeva, a opcija sa 100 KS nudi ručni mjenjač sa 6-stupnjeva ili automatski 7-DCT.

Za modelsku godinu MY-2025 Hyundai Bayon predstavljen je "u novom odijelu" i najvažnija promjena dolazi na prednjem dijelu vozila koji sada izgleda manje pitomo i više sportski. Dinamične i oštre linije koje obilježavaju cijelu karoseriju napokon su svoje mjesto pronašle i naprijed, čime je novi Bayon dobio bitno skladniji i moderniji styling. Prepoznatljiv detalj su atraktivna led-dnevna svijetla izvedena u formi "obrva" koja naglašavaju originalnost.

Serijska oprema i dalje je dostupna kroz tri paketa Comfort / Style / Premium, a otvorene su i opcije za konfiguriranje po želji. Novost je odličan multimedijski sustav sa dodirnim zaslonom u veličini 10.25 inča koji dolazi uz sve verzije opreme i sadrži Navigaciju, te aplikaciju Bluelink za udaljenu komunikaciju sa vozilom. Također - kamera za pogled unatrag i zadnji parkirni senzori koji su do sad bili dostupni od razine Style sada dolaze serijski već u opremi Comfort, a klasičnu instrumentnu ploču zamijenio je virtualni kokpit sa digitalnim zaslonom.

Uz novi dizajn za Hyundai Bayon ponuđena je i limitirana serija "Vatrena Edicija" koja donosi odličnu dodatnu opremu uz promotivni popust od čak 2.000 Eur i uključuje:

  • Automatski klima uređaj
  • Prednji brisači sa senzorom za kišu
  • Grijana prednja sjedala i obruč volana
  • Dodatno zatamnjena zadnja stakla
  • Aluminijski naplaci + gume 195/55 R16

Paletu od 9 karoserijskih boja predvodi mnogima omiljena zelena nijansa Mangrove Green koja je i dalje besplatna, a novost su atraktivna limeta Lucid Lime i ugodna plava Meta Blue. Dostupna je i dvobojna izvedba sa crnim krovom, uz nadoplatu.

Novi Hyundai Bayon (MY-2025) službeno je u prodaji od 10.07.2024. a prve isporuke moguće su u jesenskom terminu.