Novi Seat Leon stigao u salon

Large 713bf512 cd71 4e11 953d 884fc85ae19b
Povratak na novosti

Dugo očekivani model Seata napokon dostupan u salonima.

SEAT Leon uvijek je bio ključni stup u portfelju marke i referentna točka za cjelokupni segment, što dokazuje činjenica da je prodan u više od 2,2 milijuna primjeraka tijekom svojih triju generacija. Četvrta je generacija dizajnirana i razvijena kako bi se nadovezala na izniman uspjeh ovog modela te ga odvela na sljedeću razinu kada je riječ o povezivosti, učinkovitosti, dinamičnosti i sigurnosti.

Potpuno novi Leon objedinjuje filozofiju dizajna koja je ključna svakom vozilu koje se otkotrlja s proizvodnih traka marke SEAT, pri čemu zrači samopouzdanošću, elegancijom i sportskim karakterom unutar segmenta kompaktnih automobila. Istovremeno se odlikuje dosljednošću, iskrenošću i zrelošću kojima se može pohvaliti rijetko koje drugo vozilo. Potpuno novi SEAT Leon dizajniran je, razvijen i proizveden u Barceloni, i to u proizvodnim pogonima marke u Martorellu.

Temelj vozila je napredna platforma MQB Evo koja je pružila dimenzije, fleksibilnost iprilagodljivost koje su dizajnerskom timu bile potrebne da unesu poboljšani osjećaj proporcija dizajna nove generacije ovog modela.U svojoj varijanti s 5 vratima potpuno novi SEAT Leon dugačak je 4368 mm (+86 mm), širok 1800 mm (-16 mm) i visok 1456 mm (-3 mm). Međuosovinski razmak iznosi 2686 mm, što je 50 mm više od treće generacije modela SEAT Leon.U svojoj varijanti Sportstourer potpuno novi SEAT Leon dugačak je 4642 mm (+93 mm), širok1800 mm (-16 mm) i visok 1448mm (-3 mm). Međuosovinski razmak iznosi 2686 mm, što je 50 mm više od prethodne generacije.

Potpuno novi SEAT Leon razvijen je uzimajući u obzir stvarni svijet, s cijelim nizom pogonskih sustava koji sada također uključuje tri električne varijante radi dodatnog poticanja učinkovitosti. Nova generacija kompaktnog automobila profitira od tehnologija benzina (TSI), dizela (TDI),stlačenog prirodnog plina (TGI), blago hibridne (eTSI) i plug-in hibridne (eHybrid) tehnologije, a svaka od njih konstruirana je tako da osigurava najviše razine performansi i mogućnosti vožnje, čime se kupcima jamči odgovarajuća kombinacija vozila i motora koja odgovara njihovim specifičnim potrebama.

Novi Leon kreće s cijenom već od: 148.615,- kn. Već danas istražite novog Seata u našem salonu. Otkrijte cijene i opremu koju novi Leon nudi na: https://bit.ly/LeonKonfigurator